horselifeofnr

Alla inlägg den 11 april 2015

Av Vigdis Nygaard - 11 april 2015 13:26

Igår åkte vi till Sanna igen, Hovslagaren var där på morgonen och gav Vento nya skor så att han gick att rida ordentligt på igen.
Vi skrittade ut en runda i skogen i ca 20 min. Jag fick ta Casilla igen och Wynja red Vento och Lova Felix. Medan Sanna och Mamma ledde dem.
Det var jättemysigt, vi pratade om ditt och datt och hästarna skötte sig galant! Casilla gick lugnt hela tiden även om hon kan hättsa upp sig och resa sig på bakbenen när man rider ut. Haha men hon är jättehärlig!

När vi kom tillbaka till stallet fick jag rida Casilla på banan en stund innan Matilda kom och skulle rida henne.
Jag gjorde lite slutor och öppnor samt red på volt. Hon kändes lite trött och var svår att hålla igång i det tempo jag ville ha henne i. Vi jobbade på suget, alltså att hon får den fina framåt, nedåt sökningen. Det gick bra. Casilla har ju ett så fint luftigt steg och är uppmärksam och lätt att jobba med när hon är på det humöret:)


Sedan fick jag ta Vento, också här jobbade vi på framåt nedåt sökningen. Man måste hålla igång honom hela tiden och göra uppmärksammande och olika övningar för att hålla honom på gott humör utan att han får för sig att han ska göra det han själv vill.
Det gick bra med honom oxå, jättefin i höger varv, sökte sig neråt och lyssnade fint, i vänster varv ville han inte släppa, alltså han gick mot hand och ville inte gå böjd/ställd och i låg form. Jag fick också jobba på att när han fick detdär suget och verkligen sökte sig neråt skulle jag släppa efter på tyglarna så att han fick utrymme att fortsätta gå så.
Också galoppen gick bra när han förstod att vi skulle göra det:)

Presentation


Hej! Jag heter Vigdis och är 13 år! Jag har ridit sedan jg var 3 och brinner för hästarna!
Här på min blogg kan ni läsa om mitt liv med mina medryttarponnyer Maja, en maxad Shettis och Miranda, en maxad B-ponny!
Men också några inlägg om annat jag gör!:

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards