horselifeofnr

Alla inlägg under april 2015

Av Vigdis Nygaard - 20 april 2015 07:06

Tänkte posta några bilder från igår, jag fick följa med Elina och hälsa på världens finaste Nemo! Underbar känsla att bara se honom spetsa öronen mot mig när jag kommer.
Jag fick skritta ut en lång bit, har saknat hans pigga steg och spetsade öron framför mig otroligt mycket! Han kändes underbar!
Jag och Elina pratade om lite ditt och datt, Nemo slutmättes i fredags och blev 1,25! Stor kille! Han är också importerad från Tyskland där det var tänkt att han skulle bli fälttävlansponny men han var för feg.

Jag fick också varma upp honom i ridhuset. Han lyssnade på min minsta hjälp och gick fint i form när jag bad om det. Han är bara för underbar och jag fattar inte hur jag lyckades överleva att skiljas från honom..
Gud vad jag saknar att rida och ta hand om honom!:'(
Bara att se på honom får mig att bli svag i knäna och att känna hans muskler under mig skickar lyckorus.
Underbara ponny, fattar inte att han inte är "min" längre..

Heartbroken..

Av Vigdis Nygaard - 18 april 2015 17:27

Jag behöver nya ridstövlar (mina ridskor är fula som stryk) men ridstövlar är så jäkla dyra! Inga snygga under 1000 kr!

Men jag vill köpa Trenton Advence, jag tycker de är ursnygga och har hört av kompisar att de är Jättesköna också.
Vissa tycker de är jättefula men "haters gonna hate"!
Såg på en hemsida att man kunde beställa några för bara 1099 kr! De brukar kosta runt 2000-3000! Herreguud!
De är av gummi och därför jätteenkla att bara spola av men det blir väldigt svettigt på sommaren eftersom gummi inte andas;)

Kommentera jättegärna om ni vet något mer, hur länge de håller elr om de går sönder lätt!

Vill ha marinblå eller svarta..

Vill haa! #inlove

Av Vigdis Nygaard - 17 april 2015 22:32


Nu vill jag säga grattis till världens finaste katter! Curry och Gaia fyller 8 år idag, stora bebbisar!

 
När vi fick dem sommaren 2007 sa mamma att vi skulle få en "sommarpresent" jag blev ju jättespänd! Men så sa mamma vi skulle få två kattungar, och jag började gråta och gick till mitt rum, fråga inte varför för det vet jag inte, antar att jag tyckte katter var läskiga..
 
Men sedan när de kom till oss (Ingvild ville att de skulle heta Boli och Bompa) så var det jag som tillbringade mest tid med dem!
 
Curry är en jättehärlig katt! Kelig som in i satan men bestämd med vad han vill. En riktig äventyrskatt som kan vara borta i veckor innan han kommer hem igen. Han älskar att vara ute och jaga möss. 
 
Gaia är mer försiktig av sig, hon är blyg men vill hon är hon hur kelig som helst, hon är jätteförsiktig med allt och alla och håller sig hemma och helst inne. Gaia har en speciell ovanlig färg som kallas sköldpaddsfärgad och det är bara honor som kan vara det. 
 
Jag förstår inte hur dessa katter har stått ut med oss alla barnen i nästan hela 8 år! Vet inte vad jag skulle göra utan dom gullegrisarna!
 
Detta inlägg var deras födelsedagspresent från mig, ville att de skulle få ett alldeles eget inlägg när jag aldrig annars skriver om dem. 

Här kommer en video om Gaia<3



Och en om Curry<3

 

Av Vigdis Nygaard - 16 april 2015 06:47

Förlåt för att jag inte bloggat! Men det tar sån tid och jag är så himla lat haha!
Men iaf så red jag Maja igår, fokus på högergaloppen (den hon har svårt för) det gick bra bot slutet då hon fattade rätt galopp:) men svettig och trött blev både hon och jag!

I måndags red jag Miranda, det gick oxå bra, vi övade markarbete med bommar. Hon blev bara jäkligt pigg efter galoppen haha!

Så det var lite uppdatering, ska försöka bättra mig!

Av Vigdis Nygaard - 12 april 2015 20:28


 

Nu har jag äntligen listat ut hur man lägger ut ett videoklipp från videoarkivet!

så här kommer videon från pay and jumpen med Miranda förra fredagen 3/4.

en annan video kommer senare ikväll eller imorn, får se:)

som ni ser på videon är Miranda bra på att hoppa av för sent haha! Men men hon hoppade iaf! Alla sa att hon skulle vägra ut sig men vi blev felfria i vår första P&J!

Av Vigdis Nygaard - 12 april 2015 17:55

Wynja och maja har gjort jättestora framsteg tillsammans, när Wynja började rida Maja hade de noll koll på varann och Maja var envis som en åsna och villa bara dra ner huvudet och gå in till mitten.
Men nu lyssnar Maja jättebra, Wynja är bestämd och tydlig med vad hon vill och de är ett jättebra par!
Idag kunde Wynja trava flera varv på volten utan att Maja drog ner huvudet. Det såg jättefint ut!
En onödig avramling bara när jag smackade på Maja och hon hoppade framåt men wynja var inte beredd, haha men det gick bra!;)

Maja ville inte komma in från hagen först men vill hon inte det får hon motioneras där istället haha! Knäppa häst! (Eller åsna om man vill kalla henne det)

Av Vigdis Nygaard - 12 april 2015 14:13

Nu sitter jag i bilden påväg till stallet. Wynja ska rida Maja idag och hon ska få en ridlektion av mig. Maja kan ju vara jäkligt jobbig och dra ner huvudet HELA tiden när mindre erfarna personer rider henne, så Wynja ska få träna på det.

Vädret är ju underbart! Eller INTE! Det blåser och småregnar som in i h*lvete! Men det går väl bra, Maja bryr sig iaf inte.

Senare idag kommer videorna från pay and jumpen upp här på bloggen!:)

Av Vigdis Nygaard - 11 april 2015 13:26

Igår åkte vi till Sanna igen, Hovslagaren var där på morgonen och gav Vento nya skor så att han gick att rida ordentligt på igen.
Vi skrittade ut en runda i skogen i ca 20 min. Jag fick ta Casilla igen och Wynja red Vento och Lova Felix. Medan Sanna och Mamma ledde dem.
Det var jättemysigt, vi pratade om ditt och datt och hästarna skötte sig galant! Casilla gick lugnt hela tiden även om hon kan hättsa upp sig och resa sig på bakbenen när man rider ut. Haha men hon är jättehärlig!

När vi kom tillbaka till stallet fick jag rida Casilla på banan en stund innan Matilda kom och skulle rida henne.
Jag gjorde lite slutor och öppnor samt red på volt. Hon kändes lite trött och var svår att hålla igång i det tempo jag ville ha henne i. Vi jobbade på suget, alltså att hon får den fina framåt, nedåt sökningen. Det gick bra. Casilla har ju ett så fint luftigt steg och är uppmärksam och lätt att jobba med när hon är på det humöret:)


Sedan fick jag ta Vento, också här jobbade vi på framåt nedåt sökningen. Man måste hålla igång honom hela tiden och göra uppmärksammande och olika övningar för att hålla honom på gott humör utan att han får för sig att han ska göra det han själv vill.
Det gick bra med honom oxå, jättefin i höger varv, sökte sig neråt och lyssnade fint, i vänster varv ville han inte släppa, alltså han gick mot hand och ville inte gå böjd/ställd och i låg form. Jag fick också jobba på att när han fick detdär suget och verkligen sökte sig neråt skulle jag släppa efter på tyglarna så att han fick utrymme att fortsätta gå så.
Också galoppen gick bra när han förstod att vi skulle göra det:)

Presentation


Hej! Jag heter Vigdis och är 13 år! Jag har ridit sedan jg var 3 och brinner för hästarna!
Här på min blogg kan ni läsa om mitt liv med mina medryttarponnyer Maja, en maxad Shettis och Miranda, en maxad B-ponny!
Men också några inlägg om annat jag gör!:

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards