horselifeofnr

Alla inlägg under juni 2014

Av Vigdis Nygaard - 13 juni 2014 22:22

Nemo var jätteduktig! Åkte till stallet på morgonen, 8:30 ungefär. Började mocka, väga upp m.m Sen la jag fram bommar på ridbanan, travbommar på volten och långsidan. Och hämtade Nemo! Han hade ganska många gräsfläckar som inte ville gå bort, men han blev väldigt fin! Sedan sadlade o tränsade jag, jag satte på snodd (inspänningstygel typ) också. Han var jätteduktig och lyssnade på mig, började med att gå över bommarna i skritt så att han förstod vad som var pågång;) sedan i trav, gick bra faktiskt! Det var lite svårt i början, han slog i eller smet ut på sidan i volten, men till sist travade han fint över dem! Han fick i form nästan av sig själv och man känner verkligen hur hästen arbetar under en! Jag galopperade på volt, Nemo var jättepigg! Övade på att ställa/böja och minska volten. Han lyssnade på mig väldigt bra! Efter att jag skrittat av och borstat av (Nemo blev svettig så fick svampa av oxå) släppte jag ut honom igen! Jag tänkte smörja sadeln o tränset men hann inte, så plockade bort bommarna och sopade innan jag gick ut med tränset och hämtade Nemo igen eftersom jag skulle rida hem honom till Alice så att han kan gå i sommarhagen där;) hoppade upp barbacka och skrittade iväg! I början ville han vända och gå tillbaka men sen förstod han vart vi skulle:D sista delen travade och galopperade vi! Han var lite osäker men lyssnade!<3

Så jävla coolt! Tack!!!!! Glöm inte gilla!;)

Av Vigdis Nygaard - 12 juni 2014 20:51

Igår (onsdag) red jag Maja! Hon var trött i början men när vi väl kom igång blev hon jätte pigg! Vi övade travbommar och hon slog i dem mycket så vi behöver träna på att lyfta fötterna ordentligt! Sen att göra halt mellan koner, gick bra, var lite svårt att passa in i traven. Och två bommar på ena långsidan att galoppera över och räkna galoppsprång, övningen blev egentligen att hålla igång galoppen över bommarna! Men maja blev jättepigg och ville bara fortsätta springa, så fick göra halter och volter för att få henne att lyssna på mig. efter blev hon svettig så fick svampa av henne. Pigg liten Maja!<3

Men jag får i genomsnitt ca 15-20 besökare varje dag här på bloggen, men bara 3 gillningar.. Hur går det ihop? Så gilla på! "Knappen" finns här! ->

Av Vigdis Nygaard - 9 juni 2014 22:27

Idag var det stekhett (bara 26 grader kändes som 35!) och vi hade friidrottsdag! Fatta vad varm och trött man blev! Jag och min kompis cyklade tillochmed dit och från! Sen skulle man ju rida också! Så kom till stallet och skulle ta in Maja (tog med en påse med godis, ifallatt lixom!) och dem behövdes verkligen! Maja ville absolut inte bli hämtad utan travade ifrån mig hela tiden! Hon brukar vara jättelätt att hämta, men hon har ridits hela helgen och tyckte att hon kunde slippa det idag! Men nej! Efter typ 10 minuter hade jag överlistat henne! Jag gick runt i hagen och prasslade med plastpåsen, baggen kom fram och fick en godis, sen satte jag mig så nära Maja jag kunde så att hon inte stack iväg, och prasslade och lockade, efter nåra minuter kom hon fram och lät sig infångas! Den busen asså! Sen borstade jag och red iväg till Alice (Nemo står i en sommarhage där så vi skulle mötas och rida tillsammans) det var väldigt kvavt i liften och mullrade, det var åska! Maja var helt chill och brydde sig inte om det. När vi kom fram såg hon inte Nemo men när han gnäggade lyste hela hon upp och gnäggade tillbaka! Sedan kom regnet! Jag hade sett när jag red hur det regnade längre bort, men nu kom regnet helt plötsligt och då spöregnade det verkligen! Så vi släppte Maja med Nemo eftersom vi inte ville rida i regnet, och de är ju så bra kompisar och funkade jättebra ihop!

Av Vigdis Nygaard - 8 juni 2014 22:06

Tja! Red Bullen igår! Det var jättevarmt så vi red ner till sjön, det tyckte Bullen var jätteläskigt och ville absolut inte gå ner i vattnet! Men annars var han pigg och glad! Hästmänniskor förstår nog det jag säger nu, för när vi red kände jag en så stark kärlek till Bullen, det pirrade lixom i hela kroppen när jag såg på honom, så underbart! En häst som bullen vill jag ha, fast yngre! Tänkte det skulle vara lite kul med info om Bullen! Hans riktiga namn är Kläringe Escort, han är född 1982 och är alltså 32 år! Det kan man inte tro, han är så sjukt pigg och beter sig som en 7 åring! Han är conemara och har tävlat upp till 1,20. Nått år kom han 2a i ponny SM! Han är väl 145-148 i mankhöjd, vet inte riktigt! Han är en underbar ponny, som jag älskar! Men eftersom han är så gammal har jag aldrig hoppat med honom. Har inga bilder från när jag red igår, så får bli nåra gamla istället;)

2009

Av Vigdis Nygaard - 7 juni 2014 09:01

Ja, igår red jag Nemo! Det fick bra! Jag hade lagt upp ett hinder på 30 cm mitt på banan så att man anred det från B till E eller tvärt om! övningen var att kunna byta galopp i språnget över hindret! Så att man red i en åtta. Sen hade jag lagt travbommar på volten, så som jag tränade med Emil i förgår. Bommarna tyckte Nemo var jättesvårt, det blev hackigt eller så hoppade han över dem, och drog åt sidan så att han missade de sista. Några ryttarmissar från mig också som inte gjorde det hela bättre. Men det blev några fina steg och jag tänker öva på detta någon gång när jag inta ska hoppa också. Sen började jag hoppa hindret i trav, i en volt, så inte i en åtta. han var duktig! I galopp blev han väldigt pigg och jag Dick hålla in honom för att inte komma fel på hindret. Tyvärr var det en annan häst på andra volten så kunde inte öva på galoppbyte då.. Men efter ett tag gick den och då övade vi det, Nemo var jätteduktig och kunde verkligen byta galopp över hindret! Men han blev jättepigg efter hoppet för att jag skänklade på honom för att byta galopp. Men han var jätteduktig och efter några hopp byta han nästan galopp av sig själv! Så jag har tänkt träna vanliga galoppombyten senare. Men han blev jättesvettig så fick spola av honom. Det tyckte Nemo var jätteskönt och det bara rann smuts! Sen fick han ha svetttäcke på medans han åt sitt EM hö! Då satt jag i boxen med honom och lyssnade på det underbara ljudet av tuggande hö!

Av Vigdis Nygaard - 6 juni 2014 09:47

Igår red jag markarbete/bomarbete med Emil! Vi la ut travbommar på volten, väldigt bra att öva på att länga stegen med! Vi hade också travbommar på långsidan med två steg emellan och tillsist två bommar på andr långsidan som man kunde räkna galoppsprången emellan och länga eller korta! Det var redan mockat och fixat så vi borstade och flätade, jag gjorde en supersnygg fläta i manen!

Sedan hoppade vi upp barbacka för att ta bilder vi red inte runt bara var på stallplanen;) sen tog vi på sadlarna och red på banan. Emil var pigg och framåt men ville inte arbeta i form.. Ganska irriterande! Men han var duktig och travade fint över bommarna!

Av Vigdis Nygaard - 3 juni 2014 22:13

Operation dagsverke är att elever gör saker och får in pengar som de skickar till skolor i Afrika! Detta hade vi i idag! Så jag var såklart i stallet!:D från 9:30 till 12:15. jag mockade hela Majas och baggens vinterhage det blev 3 skottkärror! Sedan mockade jag alla boxar i stallet och bytte vatten, (6 boxar) det blev 4 skottkärror! Jag vägde upp hö till Nemo, natka och drinken! Det var verkligen jättekul och efter tog jag många fina bilder! Synd bara att det var molnigt...! Chill dag alltså! Stallet en skoldag! Lyxigt!;D

Nemo

Filur

Baggen

Horse-selfie!

Maja!

Misslyckad horse-selfie!

<3

Bajs! :D hahah!

Av Vigdis Nygaard - 2 juni 2014 21:38

När jag skulle hämta Maja i hagen idag ville hon inte in och bara gick iväg från mig! Hon har aldrig gjort det förut, men är helt säker på att det berodde på att jag ridit henne ofta denna veckan (okej förra) och hon ville slippa ifrån att arbeta idag! Men jag gick och hämtade en godispåse och hon nappade nästan direkt! Det godismonstret! Då hade vi slösat massa tid så borstade snabbt och hoppade upp barbacka och red iväg till Alice! Hon hade Nemo i en sommarhage hos sig och därför var han redan där! Alice hade ställt upp nåra hinder som vi hoppade, Maja var jätteduktig och pigg! Det var kul och jag ramlade inte av!:D sedan skrittade vi hem igen och mockade och jag smörjde! Nu ska jag sova (glömde nästan att jag skulle blogga!) och imorn ska jag till stallet och fixa för att samla in pengar till fattiga länder i Afrika!:)

(Från igår:))

Presentation


Hej! Jag heter Vigdis och är 13 år! Jag har ridit sedan jg var 3 och brinner för hästarna!
Här på min blogg kan ni läsa om mitt liv med mina medryttarponnyer Maja, en maxad Shettis och Miranda, en maxad B-ponny!
Men också några inlägg om annat jag gör!:

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards