horselifeofnr

Alla inlägg under mars 2015

Av Vigdis Nygaard - 23 mars 2015 07:00

Blev lite sent igår så inlägget kommer upp nu istället!
Igår var sista dagen jag tog and om Filur, så då tänkte jag att en mysig uteritt skulle passa som sista ridtur! Wynja skulle rida Maja oxå, så de fick följa med ut i skogen:)

Filur var jätteduktig, pigg, men lyssnade på min minsta hjälp. Maja då, hon var den lilla bråkmakaren! Hon har ju lärt dig att om hon drar ner huvudet och sliter tyglarna ut händerna på ryttaren får hon göra som hon vill! Och ner åkte huvudet hela j***a tiden! Hon e så jäkla envis! Men Wynja kämpade på, över om hon fick ont i händerna tyckte hon det var kul och det fick bra att trava några bitar, när Maja tyckte det var kul och inte fick för sig att smita förbi Filur.
För mig gick det jättebra, tog en galopp oxå, bort från Maja, det ville inte Filur så hu så långsamt det gick, men tillbaka till Maja drog han på som ett expresslok haha!
Det var så länge sedan jag red ut tillsammans med någon, så det var jättemysigt!

Liten och stor:)

Av Vigdis Nygaard - 22 mars 2015 11:22

Det här inlägget kommer handla om något alldeles speciellt, eller rättare sagt NÅGON alldeles speciell.
Denna speciella individen heter Nemo och är en 16 årig skimmel B-ponny.
Denna ponny var jag medryttare på från 11 december 2013 till 26 september 2014.
Inte ens ett år var det, men vi kom ändå närmare varann än en hästägare kommer till sin egna häst på flera år.
Nemo betyder något alldeles speciellt för mig, hans tillitsfulla ögon har satt spår i min själ.
Den livliga och pigga hoppglada ponnyn övervann jag min hopposäkerhet med, jag var den första som hoppade 90cm med honom. Jag har lärt mig mer inom dressyren och tillsammans har vi galopperat på soliga skogsvägar i full fart.
Förra året på påsklovet fick jag ta med mig Nemo till landet, i en hel vecka var det bara han och jag, varje dag fick jag åka ut till honom där han stod hos min mammas kusin. När han såg mig så gnäggade han till mig och det är något helt otroligt! Hans nyfikna och pigga ponnysteg glömmer jag aldrig hur de kändes och att se hans spetsade fina öron framför mig.
Vi ha så underbart roliga minnen tillsammans som jag blickar tillbaka på med glädje och sorg.
Det var i augusti som min kompis, hans ägare berättade för mig att de skulle byta stall, inte långt bort men ett större och finare stall. Jag blev så ledsen, han är den ända ponnyn jag gråtit över att skiljas från. Min underbara fina lilla busponny!
Och sedan åkte han.. Jag hann knappt säga ett ordentligt hejdå till honom och saknar honom så otroligt!
I julas fick jag äntligen hälsa på honom igen, och det smärtar mig att veta att jag inte kan hälsa på honom när jag vill..
Nu har jag inte sett honom sedan dess och jag och hans ägare, min kompis träffas inte längre, vilket gör att jag knappt kan fråga om jag får hälsa på honom igen..

Nemo är en ponny jag aldrig kommer att glömma, han har en stor del i mitt hjärta och jag saknar honom så att det gör ont men minns våra dagar tillsammans med glädje och lycka!

Av Vigdis Nygaard - 21 mars 2015 14:50

Idag när jag vaknade märkte jag att solen sken, härligt, MEN.. Det var vitt ute.. Vinter igen... Under natten har det kommit säkert 3-4 cm snö.. Jobbigt, och understället åkte på igen.. Ja tjugo i nio tog jag bussen till stallet för att rida Filur idag igen;)
Gick jättebra och han skötte sig fint förutom att tempot var lite långsamt.
Gjorde några slutor och öppnor samt provade skänkelviknigar. Gick bra men i galoppen försökte han rusa med mig två gånger på samma ställe.. Men det gick bra haha och sedan skötte han sig resten av passet!:)
När jag var färdig fick jag rusa till bussen för att inte missa den, gjorde inte det heller som tur var:)

Ja mot Miranda nu då!
Longering stod på schemat idag, hon har fortfarande lite ont i ryggen.
Hon skötte sig ganska bra och var pigg!
Lilla Vigdis är ju inte så van att longera haha men det var kul!
För engångs skulle fick jag se hur Miranda igentligen rör sig och hur hon ser ut, vilken snygging! Och i galoppen far hon iväg i bockningar oxå, lilla tanten är pigg som en tvååring!
Sedan gick vi rundan runt hagarna innan hon fick komma ut till sin lunch i hagen och jag gick och mockade.

Skönt att ha checkat av båda hästarna före lunch, nu kan jag slappa hela eftermiddagen!

Av Vigdis Nygaard - 20 mars 2015 20:06

Efter att jag ridit Maja så tog jag in Filur! Borstade och satte på utrustning, tog hoppsadeln idag för att vi skulle rida över bommar.

Han kändes piggare än igår vilket var kul! Men lite nervös och tittig i början, blev bättre när vi började jobba och han fixk annat att tänka på:) Filur tyckte allt det var kul att trava över bommar. Han lyssnade bra och kändes fin:)
Galopperade sedan över galoppbommar som låg på marken. Gick också ganska bra, Filur ville gärna sakta av till trav så jag fick hålla igång hela tiden:)
När det gick bra så höjde jag halvt upp dem också, blev lite att tänka på Filur men han klarade det första gången, sedan kom vi in lite fel några gånger men avslutade när det gick bra:)

De andra hästarna togs in under tiden och då blev Filur lite ängslig och piggare, haha det var kul:D då gick han jättefint och lyssnade bra.

Av Vigdis Nygaard - 20 mars 2015 19:59

Jättestolt över fina lilla Maja idag! Hoppade med henne, ett hinder med galoppbom före och sedan på andra långsidan tre galoppbommar som jag sedan höjde upp!
Maja var jätteduktig och kändes pigg och framåt. Hon tyckte det var väldigt roligt att hoppa igen och kom rätt på hindret varje gång. Hon kommer nästan alltid lite nära. Och min älsklig hoppade studs till och medför första gången! det var lite jobbigt med avståndet bara men det ordnade sig och gick jättebra! Så stolt över Maja! Och vilka fina galoppfattningar hon gjorde i vänster varv! Nästan satte sig på bakhasorna. Inte alls lika bra i höger varv, bli alltid fel galopp, något att träna på.
Tyvärr så var jag ensam på stallet så ingen kunde fota..

Och vädret idag har varit uruselt! Började med mulet och regn som sedan övergick till snöblandat regn som sedan övergick till snö! Så nu är det snö ute.. Mitt liv är förstört..

Såd ni solförmörkelsen idag? Jättecool! Men såklart var det mulet...

Av Vigdis Nygaard - 19 mars 2015 21:17

Ska försöka skriva ett kort litet inlägg om hur dagen varit!

Vi fick sluta en lektion tidigare så kom en timme tidigare till stallet!:D
Började med att mocka, väga upp hö och fixa kraftfodret m.m till Filur innan jag gick och hämtade honom i hagen. Som kanske inte alla vet tar jag hand om honom tills på söndag för att ägaren är i London:)

Jag skrittade ut en bit och klättrade lite i backar som uppvärmning innan vi red till ridbanan och travade fram på långa tyglar.
Gjorde lite lösgörande övningar, slutor, öppnor och volter i både skritt och trav. Det gäller att ha mycket ben och rida i vartenda steg när mn rider Filur, annars vill han bara ta det i sin egna takt haha:D
Lite galopp blev det också, ökat på långsidorna och stor volt på kortsidorna, även här gäller det att rida i vartenda steg:)
Tyvärr hade jag inte så mycket tid på mig så ridpasset blev inte så långt.

Imorgon blir det markarbete med bommar för Filur och lite till Maja också, kanske ställer fram några hinder till henne oxå:)
Ska bli kul, äntligen fredag!

Av Vigdis Nygaard - 18 mars 2015 07:06

Igårkväll (tunt kl 9) såg jag någonting jag aldrig trodde att jag skulle få se! NORRSKEN! Norrsken här, i närheten av Stockholm!! Det är helt otroligt, norrskenet brukar hålla sig uppe vid polcirklarna.

Och det var ju så vackert! Så fantastiskt! Jag har alltid drömt om att se norrsken men trodde att jag skulle behöva åka upp till typ Lappland!

Det var liksom ett band av grönt ljus som sakta rörde sig över himlen och skiftade i färg och form. Det såg ut som när solen lyser igenom moln, som om allt kom från en viss punkt på himlen och sedan strålade ut. Det rörde sig inte snabbt och dansade över himlen som de starkaste norrsken gör men det var ändå underbart vackert och jag stod ute och tittade på det jättelänge (utan skor hehe) !!

*GOOGLAR*
Norrsken är ett himlafenomen som uppstår när elektroner accelereras (görs om typ) till höga energier som krockar i jordens atmosfär. Men detta brukar alltid hända runt de magnetiska områderna syd och norrpolen.

Men just det här norrskenet uppstod tydligen av en solstorm som hotar att slå ner på jorden och kan slå ut massor med elektricitet.
Tydligen har dethär norrskenet visats i nästan hela Sverige!!
Källa: Aftonbladet

Såg ni också norrskenet igårkväll? Kommentera då!

Av Vigdis Nygaard - 17 mars 2015 07:22

Denhär veckan blir en riktig hästvecka för mig! Från onsdag till söndag ska jag rida och ta hand om min systers kompis häst medan hon är i London. En jättefin häst detdär! Och idag ska jag åka till stallet och så ska Hanna vissa mig vad jag ska göra med Filur.

Sedan ska jag ju rida Maja på onsdag, fredag och söndag.
Och Miranda på lördag. Haha!

Ska bli jättekul!

Presentation


Hej! Jag heter Vigdis och är 13 år! Jag har ridit sedan jg var 3 och brinner för hästarna!
Här på min blogg kan ni läsa om mitt liv med mina medryttarponnyer Maja, en maxad Shettis och Miranda, en maxad B-ponny!
Men också några inlägg om annat jag gör!:

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards