horselifeofnr

Alla inlägg under mars 2015

Av Vigdis Nygaard - 16 mars 2015 18:30

Idag när jag red Miranda började jag rida dressyr, hon kändes jättebra, mjuk och lyssnade på mig.
Sedan kom ju världens bästa Ellen och ställde upp några hinder jag fick hoppa! Började med ett kryss med travbom före och trava över bommar på volten. Sedan fick jag hoppa bana, det har jag inte fått göra på säkert ett halvår och GUD vad härligt det var! Miranda var hur pigg som helst och bjöd på varenda hinder!
Sedan fick Agnes hoppa lite hon med på Miranda (såg jättebra ut:))eftersom Emil inte kunde göra det, han hade blivit öm och varm i ena hoven pga en ny sko, tur att hovis kom på eftermiddagen!
Sedan föreslog Ellen också att om jag tyckte att det kändes bra så kanske jag kunde åka på pay n' jump med Miranda! Och ja, det skulle vara superkul!

Bilderna är screenshotade från en video eftersom jag ännu inte har lyckats lista ut vart videoarkivet är..

Av Vigdis Nygaard - 16 mars 2015 18:10

Idag fick jag hoppa Maja, äntligen! Hon kändes inte så pigg som hon kan vara, kan bero på att hon reds igår och inte brukar ridas två dar i rad. Men hoppade ett litet kryss och ett räcke. Krysset gick bra men hon kom alltid för nära räcket och hoppade ryckigt. Hela tiden.. Därför la vi en galoppbom innan hindret och det gick mycket bättre! Maja hoppade av på lagom avstånd och det kändes mycket bättre för båda. Nästa vecka kanske jag övar mera på dethär med rätt avstånd och galoppbommar:)
Ganska nöjd fastän det inte gick som jag tänkt mig..:)
Tack Agnes för alla fina bilder!

Av Vigdis Nygaard - 15 mars 2015 08:31

Fick rida med en annan sadel på Miranda igår eftersom hennes andra är för hård och har gett henne skav..
Men jag tyckte sadeln var okej, väldigt tunna kåpor vilket leder till att man inte får något stöd för benet. Men det spelar inte mig nån roll eftersom jag at väldigt stadig skänkel:)
Men vi red dressyr på utebanan i solen, jättehärligt! Miranda kändes lie stel och motvillig i början men mjukade upp dig mot slutet och galoppen. Då frustade hon i varenda steg och gick i en jättefin låg avslappnad form:) gjorde lite slutor och öppnor också.
Sedan skulle ju jag få spela hovslagare och ta ut broddarna, men nej, de satt stenhårt! Jag fick bara ut en haha!

Av Vigdis Nygaard - 15 mars 2015 08:24

Nu har jag inte bloggat på länge, opsii! I fredags red jag ut på Maja, bytte underlaget från skogsstigar till mjuk energiskog. Jättekul tyckte både jag och Maja. Hon var väldigt pigg o h låg på bettet hela tiden! Vilket jag är väldigt glad för då vi jobbat på framåtbjudningen massor:D
Det måste vi göra om snart, solen sken och fåglarna sjöng:)
Men imorgon står hoppning på schemat för lilla Maja! Ska bli jättekul!
Här kommer några bilder från i fredags!

Av Vigdis Nygaard - 12 mars 2015 06:53

Maja var underbar igår! Jag satt med henne i hagen i en kvart och lyssnade på hennes tuggande och tittade på hur vacker hon egentligen är!

Men men, ridpasset då. Hon kändes pigg och lyssnade ganska bra på mig, försökte smita iväg ibland ändå. Red lite volter och halter i skritt, mycket trav på volter och rakt spår, öka och samla in.
Sedan gjorde jag en övning som gick ut på att rida på stora A volten i trav, sedan smet igenom i galopp, sakta av till trav runt stora C volten och sedan galopp snett igenom igen. Maja var jätteduktig, på galopphjälpen hela tiden, fick till och med hålla in henne!
Sedan bytte vi gångart så att det blev galopp på volten och trav snett igenom. Den övningen var svårare och Maja förstod inte riktigt, men hon försöker ändå! Och det är det som gör henne så underbar!
Så övningen gick istället över på att galoppera ett helt varv på spåret och sedan ett varv på stora volten. Maja var urduktig och jag är urnöjd!

Maja är inte längre den tjocka otränade shettisen längre, nu är hon faktiskt fin i hullet och vilka muskler hon har byggt! Bakbenen är helt bulliga, så stolt över både mig och henne!

Nu ser man dikterna fulla med gula prickar, tussilago! Säkert vårtecken det där!

Av Vigdis Nygaard - 11 mars 2015 07:35

Eftersom jag inte gjort något inlägg på länge tänkte jag skriva vad jag ska göra resten av veckan:)

ONSDAG: idag så ska jag rida Maja. Tänkte rida i paddocken, konditionsträna med mycket trav och galopp med pauser emellan. Kanske lite tempoväxlingar också:)

TORSDAG: imorgon slutar jag tidigt, redan vid halv 2! Men jag har ingen häst att rida så antagligen ska jag städa mitt rum och baka nått. Nej just fan! Stryk det där där uppe! Kom precis på att vi ska till Stockholm och gå på Cosmonova med morfar som har fyllt år!

FREDAG: rida Maja! Antingen ska jag hoppa eller rida ut. Beror på om jag får rida på måndag, då ska jag hoppa då. Men antar att det blir uteritt, kanske provar en annan ridväg, blir lite tråkigt att rida samma väg hela tiden.

LÖRDAG: ska rida Miranda. Hon har fått skav från sadeln på ryggen så får se hur mycket jag rider, kanske longerar eller går promenad. Ja, vi får vänta och se:)
Och sen blir det mello final på kvällen, spännande!

SÖNDAG: på söndag ska Lova rida lektion på Maja, hon har tjatat så länge om att få trava över bommar, så det blir nog det hon får göra:)

MÅNDAG: vi har studiedag så ska fråga om jag får rida Maja, då ska jag hoppa! Har inte hoppat henne på roliga hinder på ett halvår! Längtar! Tänkte ställa upp ett hinder och kanske lite halvt upphöjda galoppbommar:)
Sedan ska jag också rida Miranda med Agnes. Tänkte fråga om vi får hoppa då också eftersom det blir så fint väder (hoppas jag) hehe!

Hejdå!

Av Vigdis Nygaard - 9 mars 2015 20:48

Ligger i soffan och lyssnar på musik medan de andra spelar kort. Håller på att somna..

Men men, tänkte skriva lite om passet på Miranda idag, red ute i paddocken eftersom vädret var så fint:)
Fick rida barbacka med bara en padd eftersom hon har fått skav på ryggen från sadeln..:/
Fokuset låg på formen eftersom den är extra viktig när man rider barbacka. Miranda ville inte lyssna riktigt och gick på i sin egna takt. Det får vi jobba på vissa dagar när hon är på det humöret.
Men det gick bättre. Och hon kändes finare när jag travade av henne:)

Sådär, det var lite kort iallafall, godnatt!

Av Vigdis Nygaard - 8 mars 2015 16:53

Phu.. Idag har jag ridit 3 hästar och jag är helt slut!
Jag åkte till stallet halv 10 och träffade Hanna där, provade att rida hennes häst Filur (D-ponny) som jag ska ta hand om när hon är i London:) Filur var väldigt fin och lyssnade bra på mig, men har var seg och man fick använda mycket ben och rida i varenda steg. Phu då blev man trött!
Kände in honom bara, gjorde några slutor och öppnor samt trav och galopp också. Ska bli spännande att ta hand om honom:) en gammal bild kommer här

Sedan hämtade jag och min lillasyster Wynja in Maja, hon var lite lerig som vanligt. Wynja skulle prova att hoppa de nya hindrena idag, första gången på Maja! Det gick jättebra, Maja var riktigt pigg men ville inte riktigt lyssna på Wynja och drog ner huvudet eller försökte gå in mot mitten. Men Wynja kämpade på och det fick jättebra sedan, Wynja hoppade helt själv!

Tredje hästen var Miranda. Min kompis hämtade upp mig hos Maja så åkte vi sedan vidare till nästa stall. Hon skulle rida Emil.
Vi red på utebanan eftersom det var så grymt fint väder! Och Gud så varmt det var!
Jättehärligt, Miranda var pigg men lite okoncentrerad. Vi red över en bom i skritt och trav och gjorde även här lite öppnor och slutor.
Nöjd med alla hästar idag:D

Presentation


Hej! Jag heter Vigdis och är 13 år! Jag har ridit sedan jg var 3 och brinner för hästarna!
Här på min blogg kan ni läsa om mitt liv med mina medryttarponnyer Maja, en maxad Shettis och Miranda, en maxad B-ponny!
Men också några inlägg om annat jag gör!:

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards